Neparasta, bet pārbaudīta metode, kā saglabāt ķiplokus līdz pavasarim

Saglabāt ķiplokus svaigus visu ziemu nav tik sarežģīts uzdevums, kā varētu šķist. Ir daudz veidu, kā izvairīties no ķiploku nokalšanas vai pūšanas.

Šodien es dalīšos ar neparastu, bet pārbaudītu metodi, ko aktīvi izmanto Kaukāzā, kur ķiploki ir neaizstājams lielākās daļas ēdienu papildinājums.

Sākotnējā apstrāde

Vispirms ķiploki jāsagatavo kā parasti: rūpīgi jānosusina un jānotīra no augsnes paliekām. Svarīgi ir nenolobīt ķiploku galviņas, jo tā ir ķiploku dabiskā aizsardzība pret ārējiem faktoriem.

Sakņu apdedzināšana

Šīs metodes galvenā iezīme ir ķiploku sakņu apdedzināšana.

Šim nolūkam var izmantot gāzes degli vai parastu sveci.

Rūpīgi apdedzina katras daiviņas saknes.

Uzglabāšana

Pēc apdedzināšanas ķiplokus vislabāk uzglabāt sausā un tumšā vietā, prom no mitruma.

Šī metode var saglabāt ķiplokus svaigus vairākus mēnešus, un, lai gan praksē esmu pārbaudījusi tās efektivitāti, grūti pateikt precīzus iemeslus, kāpēc tā darbojas tik labi.

Lasi vēl: Tautas metodes, kas iznīcina jebkādu nepatīkamu aromātu mājoklī

Alternatīvs ķiploku uzglabāšanas veids

Cita interesanta un efektīva metode ir ķiploku uzglabāšana eļļā. Lai to izdarītu, ir nepieciešams rīkoties sekojoši.

Pilnībā notīriet ķiploka galviņu un sadaliet to atsevišķās daiviņās. Ievietot daiviņas tīrā stikla burkā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Uzlejiet augu eļļu uz ķiplokiem tā, lai tā pilnībā nosegtu daiviņas. Ielieciet burku ledusskapī.

Šī metode ne tikai saglabā ķiplokus svaigus visu ziemu, bet arī ļauj iegūt aromatizētu eļļu, ko var izmantot ēdiena gatavošanai vai salātu mērcei.

 

Leave a Comment